Po navodilu poveljnika Civilne zaščite Maribor so naši medobčinski redarji v ponedeljek, 30. marca, zaprli dostop do stopnic na Kalvarijo.

Stopnice so točka, zelo priljubljena med mariborskimi sprehajalci in rekreativnimi športniki, in na njej se vsak dan sreča veliko ljudi. Tudi v času, ko zaradi epidemije veljajo stroge omejitve gibanja in združevanja na javnih površinah, je bila ta pot na Kalvarijo zelo oblegana.

Redne službe MOM, pripadniki civilne zaščite posredujejo svoja opažanja o mestih, kjer se srečuje veliko število ljudi. Da se na nekaterih točkah v Mariboru še vedno zbirajo skupine ljudi, nas obveščajo tudi občani.

Vendar drugih lokacij in sprehajalnih poti zaenkrat ne nameravamo zapreti. Ob lepem vremenu in ob koncih tedna bomo na točkah, za katere vemo, da so najbolj obremenjene, vzpostavili dodaten nadzor oziroma občane opozarjali na prepovedi zadrževanja oziroma zbiranja na določenem kraju.

Zavedamo se, da s takšnimi ukrepi omejujemo gibanje ljudi, vendar so bili določeni ukrepi nujni, saj z njimi varujemo zdravje vseh prebivalcev.